Aanschaf

 Hoe kom ik aan goed fokmateriaal? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is omdat veel afhangt van het tijdstip van het jaar. En de wetenschap welke dieren er over zijn.

 We zullen dan ook steeds proberen geschikte dieren voor u te vinden. Dit is echter geen garantie dat u ook daadwerkelijk dat u ook geschikte nakomelingen ervan krijgt.

 Het is verstandig al vroeg in het najaar contact te leggen met de liefhebbers die de kleur van uw keuze kweken. Afspraken voor overname van geschikt materiaal aan het einde van het tentoonstellingsseizoen zijn dan meestal wel te maken. 

 Wacht u tot december of nog later, dan wordt het meestal een probleem en zijn er meestal geen geschikte dieren meer beschikbaar. Heeft u een afspraak gemaakt om dieren over te nemen, zorg dan dat u de standaard vooraf goed heb bestudeerd en/of een ervaren liefhebber mee neemt. 

 Een tweede mogelijkheid om aan geschikte dieren te komen is het bezoeken van de tentoonstellingen. Hier zijn meestal geschikte dieren aanwezig. De aanwezigheid van ervaren liefhebbers die u op deze dagen kunnen adviseren, maken het mogelijk dat u geschikt fokmateriaal zal kunnen aankopen. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb